İlçemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Kutlamaları Coşkuyla Yapıldı.

İlçe Kaymakamlığımız tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama etkinlikleri 11-13 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. 11 Temmuz günü Tüm Şehitlerimiz adına Merkez Cami’nde Mevlit okundu. 13 Temmuzda,15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik atletizm koşusu yapıldı. Yapılan koşuya halkımız yoğun ilgi gösterdi. 14 Temmuz günü İlçemiz tüm Camilerinde Cuma namazı öncesinde Kuranı Kerim tilaveti okundu ve hatim duası yapıldı. Ardından tüm Şehit ve Gazi aileleri ziyaret edildi. 15 Temmuz da ise öncesinde Şehit ve Gazi Ailelerine öğle yemeği ikram edildi. Saat 14:00 da Karayazı Hükumet Konağı önünden başlanarak Cumhuriyet caddesi güzergahı takip edilerek Merkez Eski Camisine kadar 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş boyunca terör örgütlerine lanet edilip birlik ve beraberlik sloganları atıldı. Daha sonra konferans salonunda anma programı yapıldı ve koşuda dereceye giren sporcularımıza madalyaları takdim edildi. Saat 21:00 da başlanarak sabah ezanına kadar Hükumet Konağı önünde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik nöbeti tutuldu. İlçe Kaymakam Vekili ve Belediye Başkanı Vekili sayın Muhsin Duran KALKAN başta olmak üzere daire amirleri, güvenlik görevlileri, kamu kurum ve kuruluş çalışanları ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla nöbet tutuldu. İlçemizde de tıpkı tüm ülkemizde olduğu gibi dahili ve harici bütün şer odaklarına bayrağımızın indirilemeyeceği , ezanımızın dindirilemeyeceği ve vatanımızın bölünemeyeceği mesajı 15 Temmuz gecesi verildi.